VEUETA Novembre 2008 Aportació de l'AMPA

En aquest repàs que anem fent en la nostra "Veueta" de les festes que tenim en el calendari, mes a mes, aquesta vegada ens agradaria parlar-vos un poc d'una que tenim a prop, el 6 de desembre, encara que aquest any caigui en dissabte: La Constitució

La Constitució és la Norma Fonamental de l'Estat, és la Llei de lleis, a la qual estan subjectes els poders públics i els ciutadans.

Amb la dictadura de Franco, Espanya va estar 40 anys sense Constitució, doncs aquest, va derogar l'última, la de la República. A la mort del dictador, van començar a sorgir una sèrie de canvis polítics, que coneixem com "la Transició", i que van donar lloc a les primera eleccions democràtiques i lliures des de 1936. Una de les tasques prioritàries de les Corts sorgides d'aquestes eleccions va ser redactar la Constitució. Sotmesa a referèndum, va ser ratificada en les urnes el dia 6 de desembre de 1978 amb el 87% dels vots al seu favor pel poble espanyol. Aquest dia (6 de desembre) és festiu a tota Espanya, per a commemorar l'actual Constitució Espanyola, en vigor des de llavors.

Volem posar-vos l'Article 1º de la Constitució, amb l'esperança que fos per a tots els pobles del món igual:
Article 1. 1. Espanya es constitueix en un Estat social i democràtic de Dret, que propugna com valors superiors del seu ordenament jurídic la llibertat, la justícia, la igualtat i el pluralisme polític.
Article 1. 2. La sobirania nacional resideix en el poble espanyol, del que emanen els poders de l'Estat.

RESUM DE LES ÚLTIMES ENTRADES DEL NOSTRE BLOG

INTRODUEIX EL TEU MAIL , I PODRÀS SEGUIR LA NOSTRA ACTUALITAT