VEUETA febrer 09 "ELS CALÇOTS"

En aquest mes que comença (març) no tenim una festa gran de la que contar-vos gaire coses, encara que el 19 es St. Josep, el dia del pare. Així que parlarem de bon menjar, que també es una gran festa. Per aquests meses- gener, febrer, març- es consumeix en grans àpats, els calçots, que són una varietat de cebes tendres, cebes poc bulboses i més suaus, que es fan grillar calçant-les a mida que creixen, es couen amb llenya provinent de sarments o rodals de vinya i es mengen acompanyats d'una salsa típica, l' anomenada salvitxada, o bé amb romesco. L'origen del calçot es deu a Xat de Benaiges, un camperol que va viure a Valls a finals del segle XIX, i del que es diu que va inventar aquest cultiu. En Xat de Benaiges va posar un parell de brots de cebes al foc i va descobrir casualment un plat que a principis del segle XX ja havia esdevingut habitual en moltes llars de Valls. De llavors ençà el consum dels calçots o calçotada ha esdevingut una festa gastronòmica coneguda arreu, especialment a Catalunya.
Així, que si us ve de gust, menjar-vos una bona calçotada amb la seva salsa, i que tingueu bon profit.

RESUM DE LES ÚLTIMES ENTRADES DEL NOSTRE BLOG

INTRODUEIX EL TEU MAIL , I PODRÀS SEGUIR LA NOSTRA ACTUALITAT