GRIPE A

La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, ha afirmat que "totes les comunitats autònomes prendran la decisió conjunta d'iniciar el curs escolar amb tota normalitat". "De moment no hi ha cap raó ni clínica ni epidemiològica per endarrerir el curs" per risc a un increment de contagis per grip A, ha assegurat Jiménez en declaracions a TVE.

La consellera de Salut, Marina Geli, i el conseller d'Educació, Ernest Maragall, han presentat avui al Consell Escolar el protocol d'actuació contra la grip als centres d'ensenyament. Entre d'altres recomanacions, el document estableix que a les llars d’infants i les escoles d’educació infantil els infants amb símptomes compatibles amb la grip A han de quedar-se a casa, com a mínim, 7 dies des de l’aparició dels primers símptomes. Les escoles, per la seva banda, hauran d'extremar la higiene i la neteja del material compartit. Els dos consellers han volgut transmetre al costat del Consell Escolar de Catalunya un missatge de "serenitat, consciència, responsabilitat i tranquil·litat" a la ciutadania davant l'inici del curs escolar

Després de totes aquestes declaracions solament com AMPA podem dir que hi ha que pendre totes les precaucions possibles per a evitar que la grip es contagiï en la nostra escola. Us anirem informant...


La prevención es la mejor medida frente a la gripe y consiste en una serie de recomendaciones de higiene; entre ellas, las más importantes son:
Lavarse las manos con frecuencia .
Taparse la boca y la nariz con un pañuelo de papel al estornudar o toser y justo después tirar el pañuelo usado a la basura.
Limpiar más frecuentemente las superficies de muebles, pomos de las puertas, objetos… con los productos de limpieza habituales y ventilar más a menudo abriendo las ventanas.
Evitar contagiar
a otras personas siguiendo los consejos de los profesionales sanitarios si se está enfermo
Evitar
los besos y contacto muy cercano, así como compartir vasos, cubiertos y otros objetos que hayan podido estar en contacto con saliva o secreciones.
LLevar una vida sana
duerme bien, ten una alimentación saludable, bebe agua, lleva una vida físicamente activa, evita las bebidas alcohólicas y el tabaco
En cas de dubte o per fer consultes, trucar a Sanitat Respon (902 111 444) o consultar la pàgina web http://www.gencat.cat/salut.

Aquí teniu el document en PDF per afrontar el virus de gripe A en l'àmbit educatiu.

RESUM DE LES ÚLTIMES ENTRADES DEL NOSTRE BLOG

INTRODUEIX EL TEU MAIL , I PODRÀS SEGUIR LA NOSTRA ACTUALITAT