"Veueta" desembre 2009 (aportació AMPA)

Aquest mes ens toca parlar de una carrer especial a la vegada que molt bonic. El Carrer del Xipreret. Ho tenim baix del col·legi en direcció a l'Ajuntament, al costat del Poliesportiu i la biblioteca.
El carrer del Xipreret és un dels carrers més emblemàtics de l'Hospitalet de Llobregat. Al llarg de poc més de 100 metres hi ha representada la història arquitectònica de la ciutat. Hi ha 27 elements protegits al carrer pel Pla Especial de Protecció de Patrimoni Arquitectònic. L'origen del carrer se situa en l'època romana on feia de separació entre propietats agrícoles. En aquest lloc es forma el nucli de l'Hospitalet. La presència de la Torre Blanca (L'Harmonia), de la qual es té documentació del segle XI, fa que en aquestes terres es fundés el petit hospital de camí que donaria nom a la ciutat. A partir del segle XVI viu un moment d'expansió, en aquella època les famílies més importants es construeixen grans casals al llarg i al costat del carrer. Hi ha diversos corralons, petits culs de sac oberts al carrer principal, però que ofereixen un espai que havia esdevingut un pati comunitari on se situaven els pous i safareigs per a rentar la roba.
El Xiprer o xiprer mediterrani és un arbre originari de l'orient de la zona mediterrània des de Iran fins a Líbia i actualment es fa en tota la zona mediterrània en llocs on les glaçades no superin els -10 ºC.
L’AMPA us desitja unes BONES FESTES de NADAL i un 2010 ple de FELICITAT i SALUT.

RESUM DE LES ÚLTIMES ENTRADES DEL NOSTRE BLOG

INTRODUEIX EL TEU MAIL , I PODRÀS SEGUIR LA NOSTRA ACTUALITAT