"VEUETA" mes juny Aportació AMPA

Després de fer una passejada pels principals carrers de la nostra ciutat al llarg de les "Veueteas" d'aquest curs que s'acaba, l'AMPA us proposa, per a rematar, fer un petit repàs per la història de l'Hospitalet. Esperem que les nostres aportacions mes a mes, us hagin servit, encara que solament sigui d'entreteniment. Si les heu llegit i gaudit...GRÀCIES.

S'han trobat proves de presència humana durant el Paleolític i el Neolític a la vall del riu Llobregat. A L'Hospitalet, en concret, s'han trobat nombroses restes de l'estada dels romans, a partir del segle II abans de Crist, com el Cap de Medusa, una peça d'ús funerari.
No és, però, fins al segle X que el terme de Provençana (nom original del municipi) apareix en documents escrits. En aquella època, els límits del territori dibuixaven una superfície que doblava l' actual: al nord s 'estenien fins a la serra de Collserola i el municipi d' Esplugues; a l' est, fins a Sarrià, Sants i el port, i a l' oest, fins al riu Llobregat.
Els orígens de L' Hospitalet actual es troben en els dos nuclis que van aparèixer durant el segle XII al voltant de l' església de Santa Eulàlia de Provençana (al barri de Santa Eulàlia) i al voltant de l’Hospital de la Torre Blanca (al barri del Centre). L' Hospitalet fou una vila tradicionalment agrícola fins a final del segle XVIII, quan van començar a instal•lar s'hi les primeres fàbriques tèxtils. A començament del XX, la ciutat experimenta un gran desenvolupament industrial i un espectacular creixement demogràfic. El 15 de desembre de 1925, el rei Alfons XIII li atorga el títol de ciutat.
Entre els anys 1960 i 1970, durant la dictadura franquista, L'Hospitalet torna a veure incrementada la seva població de forma espectacular. Ciutadans vinguts de tot l' Estat espanyol s'instal•len al municipi que esdevé el segon de Catalunya en nombre d' habitants. Aquest ràpid creixement no va anar acompanyat del condicionament de la ciutat per dotar-la de serveis. No hi havia escoles, ni equipaments públics, ni parcs, ni zones verdes i els carrers esdevenien fangars quan plovia. Aviat, els ciutadans van començar a sortir al carrer per reclamar millors condicions de vida.
Des de llavors, el nom de L' Hospitalet és sinònim de lluita per una ciutat digna, de solidaritat amb aquells que ho necessiten i d' acollida de tots els que cerquen un futur millor. Amb el retorn dels ajuntaments democràtics, el 1979, la ciutat comença a canviar. S'urbanitzen els carrers, es creen nous serveis, es construeixen escoles, poliesportius, mercats, centres culturals i parcs. Un cop cobertes les necessitats primeres, L' Hospitalet inicia a finals dels anys 90 la seva segona gran transformació per esdevenir un municipi modern.                             Fons : pàgina web de l’Ajuntament de L’HospitaletL'AMPA us desitja que passeu un feliç estiu i que gaudiu molt.
Fins a les "Veuetas" del nou curs 2010/2011.

RESUM DE LES ÚLTIMES ENTRADES DEL NOSTRE BLOG

INTRODUEIX EL TEU MAIL , I PODRÀS SEGUIR LA NOSTRA ACTUALITAT