ÚLTIMES NOTÍCIES... 14 DICIEMBRE PUERTAS ABIERTAS PISCINA EN HORARIO HABITUAL... EXTRAESCOLARES PRÓXIMOS DÍAS JORNADA DE PUERTAS ABIERTAS VER AGENDA EXTRAESCOLARES.......PRÓXIMAMENTE INFORMAREMOS DE LA REUNIÓN DE CONSTITUCIÓN DEL NUEVO CONSELL ESCOLAR... COLONIAS SEMANA SANTA: FAMILIAS, ESTE CURSO NO SE OFERTARÁN LAS COLONIAS DE SEMANA SANTA DESDE EL AMPA. BUSCAREMOS CUBRIR ESOS DÍAS FESTIVOS DE SEMANA SANTA PROPONIENDO CASAL (AÚN POR CONCRETAR). CUALQUIER DUDA O PREGUNTA: ampaausiasmarc@gmail.com...

El Racó de les Famílies de l'Ausiàs, a la Televisió de l'Hospitalet.


La Televisió de l'Hospitalet s'ha fet ressò de la 1ª Trobada del curs del Racó de les Famílies de l'Ausiàs, celebrada el passat 23 de Gener i centrada en l'ús responsable de les noves tecnologies.
Famílies de la nostra escola i de les escoles del barri, Canigó, Busquets i Punset i de la Patufet Sant Jordi, vam debatre sobre els avantatges i inconvenients de les noves tecnologies, sobre si és bo posar límits en quant a l’ús que fan de telèfons mòbils, tabletes o Internet..i de com han canviat les nostres relacions i els nostres hàbits en temps d'oci.

Moltíssimes gràcies a tots els que us vau apropar a compartir experiències i neguits amb nosaltres. Creiem que va ser mot enriquidor per a tots i totes. Per els que no vau poder assistir, aquí us deixem un petit resum d'algunes de les idees que vam compartir:
  • Els adults hem d'intentar donar exemple i ser coherents amb el que fem i el que diem en quant a l'ús responsable de les tecnologies. 
  • Som conscients que els nostres fills, desde molt petits, se senten atrets per les tecnologies i hem normalitzat la imatge de nens de pocs mesos als cotxets o a la taula d’un restaurant amb el mòbil o la tableta a la mà.
  • Moltes vegades som els mateixos pares i mares que oferim als nens l’opció tecnològica com la solució fàcil, quan necessitem temps per a nosaltres, cosa que a la llarga perjudica als nens i nenes.
  • L’ús irresponsable de les tecnologies pot despertar certes actituds d’inactivitat o d’agressivitat en alguns nens.
  • Ha d’haver moments en família sense tecnologia present, sense televisió, sense mòbils.. que ens permeti comunicar-nos i parlar de les nostres vides, emocions i del dia a dia.
  • No hi ha normes clares en quant a límits. Algunes famílies tenen molt clars els límits en quant a temps o continguts, d’altres no en posen, i d’altres dubten de com o quan posar-los. 
  • És important tenir en compte la maduresa del nen o nena en quant a la gestió del temps que hi dedica.
  • La tecnologia i els jocs tenen la seva part positiva quan parlem d’un ús didàctic, hi ha multituds d’apps que ens ajuden a aprendre d’una manera divertida.
  • La part negativa és el fet que certes tecnologies són addictives i enganxen de tal manera que hi ha nens que necessiten jugar o conectar-se a Internet cada dia.
  • La societat “imposa” el mòbil als 12 anys, quan els nens passen de 6è a 1er de la ESO, encara que darrerament aquesta edat s’està avançant. No tots els nens i nenes maduren al mateix ritme.

AVANTATGES VS PERILLS DE LES TECNOLOGIES
Estudiar gràcies a les noves tecnologies pot ser més divertit (Apps educatives, jocs)
Les tenologies poden crear adicció (mòbil, xarxes socials, jocs online)
Internet és útil i ofereix facilitat d’accés a tot tipus d’informació.
La comunicació es fa a través de pantalles, hi ha menys interrelació personal.
Els nens tenen una gran capacitat d'adaptació a l’era tecnològica.
Perill d’entrar a pàgines web amb continguts per a adults (control parental)
Capacitat per treballar en grup.
Els adults de vegades no saben posar un límit clar en quant al temps i als continguts
La tecnologia potencia l’agilitat, els reflexos.
Enganys i assetjament a la xarxa.
La tecnologia els agrada perque és intuitiva i divertida.
La tecnologia evita l’avorriment i per tant, frena la creativitat dels nens i nenes.
Youtube agrada cada cop més com a canal d’aprenentatge (manualitats, jocs..)
Crea ansietat i nerviosisme (jocs Play)


Com ja us vam avançar aquí, el proper 20 de Març es farà una nova xerrada on la Guàrdia Urbana de L'Hospitalet ens parlarà dels riscos de l'ús inadequat de les eines digitals.

2ª Sessió Racó de les Famílies: 20 Març 17h a 18h30
Xerrada a càrrec de la Guàrdia Urbana de L'Hospitalet.
Parlarem dels riscos de l'ús inadequat de les eines digitals.

Des d'aquí us animem a participar en el Racó de les Famílies. Tots som escola!
- Servei d'Acollida gratuïta per a nens i nenes de  3 a 12 anys.
- Cal confimar assistència a través de la Delegada de classe o enviant un correu electrònic a: ampaausiasmarc@hotmail.com

Comissió del Racó de les Famílies
AMPA Ausiàs March


Cercar en aquest blog

ACTUALITAT:

ACTUALITAT:

REMEMBER: